گفتار درمانی خوب در کرج:تغذیه صحیح و کامل موثرترین راه پیشگیری از اغلب مشکلات و عوارض شایع دوران بارداری سردرد، گرفتگی عضلات، یبوست، فشار خون بالا

گفتار درمانی خوب در کرج:تغذیه صحیح و کامل موثرترین راه پیشگیری از اغلب مشکلات و عوارض شایع دوران بارداری سردرد، گرفتگی عضلات، یبوست، فشار خون بالا

در این مقاله سعی داریم شما را با لزوم دریافت کافی چند ویتامین و ریزمغذی که کمبود آن ها سبب بروز برخی بیماری ها و عوارض شایع دوران بارداری می شوند، آشنا کنیم.
منیزیم
منیزیم از نظر فراوانی چهارمین عنصر در بدن انسان است که در همه سلول های بدن انسان وجود دارد. حدود 50 تا 60 درصد منیزیم بدن در استخوان ها ذخیره شده و مقداری نیز در خون وجود دارد. منیزیم در بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن انسان نقش دارد و وجود آن برای سلامت استخوان ها، تنظیم فشار خون، خواب آرام، گردش خون مناسب، عملکرد مناسب اعصاب، سیستم ایمنی قوی، سلامت قلب وعروق، سلامت عضلات، جذب و فعالیت ویتامینD و سوخت و ساز مناسب کربوهیدرات ها و آزاد شدن انرژی ضروری می باشد.

Swollen-Feet-During-Pregnancy
برخی از علائم اولیه کمبود منیزیم عبارتند از بی حسی، سوزن سوزن شدن، گرفتگی عضلانی، ضربانات غیر طبیعی قلب و افزایش فشار خون. به علاوه کمبود منیزیم می تواند با دیابت، آسم، بی خوابی، میگرن، اضطراب و حملات پانیک و مشکلات عضلانی اسکلتی مانند فیبرومیالژیا و درد مزمن کمر و پشت مرتبط باشد.
مطالعات نشان داده که اکثر افراد منیزیم کافی مصرف نمی کنند و با کمبود منیزیم روبرو هستند. چند علت کمبود منیزیم رژیم غذایی نامناسب، مصرف بی رویه مشروبات الکلی، دیابت کنترل نشده، تعریق بیش از حد، مصرف چای و قهوه زیاد، افزودن بیش از حد نمک و یا شکر به غذا، استفراغ مکرر یا مزمن و اسهال طولانی مدت می باشد.
اسپاسم و گرفتگی های عضلانی، میگرن و سردردهای مکرر، احساس ضعف و خستگی بی دلیل، افزایش فشار خون و اختلالات خواب از علائم آزار دهنده کمبود منیزیم در بدن هستند. منیزیم در سبزیجاتی مانند اسفناج و در غلات سبوس دار، دانه های آجیل، شیر و گوشت وجود دارد.
ویتامین B₁ یا تیامین
ویتامین B₁یکی از ویتامین های گروه B و جزو ویتامین های محلول در آب است، این بدان معناست که بدن نمی تواند ویتامین B₁ را ذخیره کند و باید این ویتامین بطور روزانه از طریق تغذیه دریافت شود.
ویتامین B₁ برای هضم و جذب مواد غذایی و تبدیل آن ها به انرژی به بدن کمک می کند، این فرآیندها را اصطلاحاً متابولیسم می گویند. این ماده همچنین در انتقال پیام های عصبی بین سلول های سیستم اعصاب مرکزی، تنظیم حرکات عضلات، عملکرد ذهن و حافظه نقش مهمی دارد. ویتامین B₁ یکی از مواد ضروری برای فعالیت مغز و سیستم اعصاب مرکزی است و کمبود آن با علائم اختلالات سیستم عصبی- عضلانی مانند گزگز شدن و درد دست و پا، و اختلالات روانی از قبیل افسردگی، فراموشی و اضطراب همراه است.

b1
ویتامین B₁ در اکثر مواد غذایی یافت می شود با این حال بسیاری از افراد با کمبود آن مواجه هستند. دلیل آن هم مصرف بعضی از مواد غذایی است که مانع جذب و یا سبب دفع این ویتامین از بدن می گردند.
نوشیدن الکل به هر میزان، زیاده روی در مصرف چای و قهوه، خوردن غذاهای دریایی بصورت خام، داروهای آنتی اسید که برای کاهش اسید معده مصرف می شوند، استعمال دخانیات، مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها مانند برنج و نان همگی باعث کمبود این ویتامین مهم در بدن انسان می شوند. همچنین با توجه به فرسایش خاک و کاهش کیفیت مواد غذایی کمبود ویتامین B₁ در بسیاری از افراد مشاهده می شود.
ویتامین B₆ یا پیریدوکسین
پیریدوکسین نیز از ویتامین های گروه B و محلول در آب است که می بایست بطور روزانه دریافت شود. ویتامین B₆ ویتامین خوش‌خلقی و مهربانی است. این ویتامین دارای خواصی است که روی عملکرد مغز تأثیر می‌گذارد. در واقع بیشترین تأثیر این ویتامین روی ناقل‌های عصبی یعنی همان دوپامین و سروتونین است. این دو ناقل عصبی تأثیر زیادی روی خلق و خوی همه‌ی ما دارند. ویتامین B₆ اکسیژن‌رسانی کافی به مغز را تضمین می‌کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خواص آنتی‌اکسیدانی آن بدن را از شر ترکیبات سمی خلاص می‌کند. می‌توانید به راحتی این ویتامین را از طریق مصرف مواد غذایی مناسب تامین کنید. به همه‌ی خانم‌هایی که قبل از شروع دوره‌ی ماهانه‌شان اعصاب ندارند نیز توصیه می‌کنیم برای رفع خستگی، افسردگی و بدخلقی خود حتماً ویتامین B₆ بیشتری مصرف کنند.
تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف ویتامین B₆ (پیریدوکسین) به برطرف کردن تهوع در زنان باردار کمک می‌کند، گرچه هنوز مشخص نشده است که این فرآیند چطور اتفاق می افتد. مصرف داروهای ضد تهوع در بارداری ممکنست باعث صدمه به جنین شوند و از اینرو برای درمان تهوع بارداری این داروها تجویز نمی شوند، ولی پزشکان از این ویتامین برای کاهش تهوع و استفراغ بارداری استفاده می کنند، زیرا نه تنها عارضه ای برای جنین ایجاد نمی کند، بلکه در پیشگیری و بهبود برخی مشکلات دوران بارداری نیز بسیار مفید می باشد، مانند تنش و درد عضلات، تورم بدن، سردرد و میگرن، سقط جنین و خشکی پوست.
اگر همراه این ویتامین مکمل منیزیم نیز مصرف کنید، نتیجه بهتری می گیرید.
ویتامین D₃ یا کوله کلسیفرول
ویتامین D تنها ویتامین در بدن است که از نظر شرایط دریافت با سایر ویتامین ها متفاوت است. ویتامین D₃ در پوست بدن با استفاده از اشعه فرابنفش B خورشید ساخته می شود، ولی در اغلب مواقع ساخته شدن آن در پوست برای تامین تمام نیازهای فیزیولوژیک بدن کافی نیست. افرادیکه بنا به دلایل مختلف مانند شرایط جغرافیایی، آلودگی هوا، اقامت در مکان سرپوشیده یا نحوه پوشش لباس به مدت زمان کافی در مقابل نور خورشید قرار نمی گیرند، نیازمند دریافت خوراکی این ویتامین می باشند. مواد غذایی محدودی دارای ویتامین D هستند و از طرف دیگر استفاده از ترکیبات ضدآفتاب روی پوست مانع از سنتز کافی ویتامین D توسط بدن می شوند. البته افرادیکه زمان طولانی بدون استفاده از ترکیبات محافظت کننده در مقابل نور آفتاب قرار می گیرند، خود را با خطر ابتلا به سرطان پوست مواجه می کنند.
ویتامین D اصلی ترین تنظیم کننده هموستاز کلسیم در بدن می باشد که به ویژه در تکامل اسکلتی و محکم شدن استخوان ها نقش بسیار مهمی دارد. کمبود این ویتامین با تراکم ناکافی مواد معدنی در استخوان و تجزیه استخوان مشخص می شود. کمبود مواد معدنی در استخوان در کودکان سبب بیماری ریکتز یا نرمی استخوان شده، و تجزیه مواد معدنی استخوانی در بزرگسالان سبب استئومالاسی می گردد. بعلاوه کمبود ویتامین D در سنین بالا نهایتاً به پوکی استخوان می انجامد. حدود 80% مردم کل دنیا کمبود ویتامین D دارند و می بایست این ویتامین را به صورت مکمل به غذای روزانه خود اضافه کنند.

shutterstock_10664173-e1348264160872-1024x660
پژوهشگران اعلام کرده اند، زنانی که در اوایل بارداری خود مبتلا به کمبود ویتامین D هستند، خطر بیشتری برای تولد نوزادان کم وزن خواهند داشت. طبق این گزارش کمبود ویتامین D در زنان باردار با کاهش جذب کلسیم و در نتیجه کاهش رشد استخوانی در جنین همراه خواهد بود، هم چنین این امر می تواند منجر به کاهش هورمون های ضروری برای تولید گلوکز و اسیدهای چرب که برای تامین انرژی جنین لازمند، گردد. همچنین محققین اعلام کرده اند که مقادیر کافی ویتامین D در دوران بارداری برای رشد مغز نوزاد ضروری است مطالعات حاکی از این است، نوزادانی که مادران آنها مقادیر کافی از ویتامین D را مصرف می‌کنند از لحاظ ذهنی سالم‌تر هستند. کمبود ویتامین D در دوران بارداری می‌تواند مانع رشد مغز نوزادان و مهارت‌های ذهنی و حرکتی آنها شود.
ویتامین K₂ یا مناکینون
این ویتامین که از خانواده ویتامین K است، علاوه بر نقش شناخته شده اش در حفظ هموستاز خون، سبب تقویت و استحکام استخوان و کاهش خطر شکستگی آن، و در عین حال جلوگیری از رسوب کلسیم در بافت های نرم بدن مانند رگ ها، کلیه ها، غضروف ها، پوست و غیره می شود. ممانعت از رسوب کلسیم در شریان ها به کاهش فشار خون کمک می کند و به قلب اجازه می دهد که خون را براحتی به سراسر بدن پمپ کند. ویتامین K به کاهش التهاب و محافظت از سلول های موجود در رگ های خونی، هم سرخرگ ها و هم سیاه رگ ها، کمک می کند. این شرایط به نوبه خود احتمال ایست قلبی یا حملات قلبی را کاهش می دهد.

 

temp_Nutrition During Pregnancy.jpg
شواهد رو به افزایشی وجود دارند که به پشتیبانی ویتامین K از سلامت مغز اشاره دارند. این ویتامین دارای ویژگی ضد التهابی است که از مغز در برابر استرس اکسیداتیو شکل گرفته توسط رادیکال های آزاد محافظت می کند. استرس اکسیداتیو می تواند به سلول های مغز آسیب وارد کند و موجب ابتلا به بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و موارد دیگر شود.
ویتامین K برای سوخت و ساز اسفنگولیپید نیاز است. اسفنگولیپیدها دسته ای از مولکول های طبیعی موجود در غشای سلول های مغزی هستند. این مولکول ها در طیف گسترده ای از فعالیت های سلولی نقش دارند، که به ساخت و پشتیبانی از مغز کمک می کنند.
تمام این ویتامین ها و املاح در مکمل مگنیفورت به مقدار مناسب وجود دارند و شما می توانید با مصرف روزانه یک عدد کپسول مگنیفورت، این ویتامین ها را به مقدار کافی دریافت نمایید.

Related posts